دانشکده دندانپزشکی
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • تاریخ انتشار : 1393/03/18 - 07:56
  • تعداد بازدید : 1457
  • تعداد بازدیدکننده : 45
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZaS7

چرا گاهی مجبوریم دندانمان را عصب‌کشی مجدد کنیم؟

عصب‌کشی مجدد اصطلاحی است که توسط اکثریت مراجعین دندان‌پزشکی و حتی دندان‌پزشکان به صورت مصطلح به کار برده می‌شود. در حالی که در واقعیت این درمان‌ربط چندانی به عصب ندارد و اصطلاح درست «درمان مجدد ریشه» می‌باشد. در پاسخ به مهم‌ترین سوال مراجعان باید گفت که برای یک دندان به دفعات می‌تواند درمان‌ریشه صورت گیرد.




چرا گاهی مجبوریم دندانمان را عصب‌کشی مجدد کنیم؟



عصب‌ کشی مجدد اصطلاحی است که توسط اکثریت مراجعین دندان‌پزشکی و حتی دندان‌پزشکان به صورت مصطلح به کار برده می‌شود. در حالی که در واقعیت این درمان‌ربط چندانی به عصب ندارد و اصطلاح درست «درمان مجدد ریشه» می‌باشد. در پاسخ به مهم‌ترین سوال مراجعان باید گفت که برای یک دندان به دفعات می‌تواند درمان‌ریشه صورت گیرد. درمانی که اول انجام می‌گیرد، درمان‌ریشه (اولیه) یا‌‌ همان عصب‌کشی (به اصطلاح عامه) است. ولی بنا بر دلایل مختلف‌‌ همان دندان ممکن است به ندرت در آینده به درمان مجدد ریشه (عصب‌کشی مجدد) نیاز داشته باشد.



اصولا اگر همه چیز خوب پیش برود، دندان عصب‌کشی شده نباید دوباره به درمان مجدد نیاز داشته باشد. ولی گاهی مواردی پیش می‌آید که شما مجبور می‌شوید دندان عصب‌کشی شده قبلی را درمان مجدد کنید.



اگر درمان قبلی شما دچار مشکل بوده است یا مشکلات درمان قبلی شما در رادیوگرافی‌هایی که بعد از مدت طولانی اخذ شده است خودش را نشان داده است ممکن است دندان شما نیاز به درمان مجدد ریشه داشته باشد



و یا اگر پرکردگی یا روکش دندان شما دچار اشکال شده باشد، برای مدت طولانی شکسته و نشتی بدهد یا اینکه دندانتان از محل دیگری دچار پوسیدگی شده باشد باز هم ممکن است درمان مجدد ریشه برای دندان شما مورد تجویز داشته باشد. به طور کلی تشخیص نیاز به درمان مجدد ریشه نیاز به تجربه و دانش دارد و بهتر است همیشه در این مورد به توصیه و مشاوره‌های دندان‌پزشکتان عمل کنید.



root-canal



مراحل انجام درمان مجدد ریشه ممکن است کمی طولانی‌تر و پیچیده‌تر از عصب‌کشی اولیه ساده باشد. هدف از درمان مجدد برطرف کردن تمام مشکلات قبلی ایجاد شده، باقی مانده و حل نشده است. شناسایی و حل این موارد نیاز به مهارت بالایی دارد. تعداد جلسات و زمان آن‌ها بیشتر است (که بالطبع بر هزینه درمان هم تاثیر می‌گذارد) و شما در بین جلسات درمان و بعد از درمان ممکن است بیشتر از عصب‌کشی ساده، مشکلات و ناراحتی‌های بعد از درمان (مانند درد و تورم) داشته باشید. ولی هیچ کدام از این مشکلات مانعی بر سر اینکه شما دندان خود را با درمان مجدد ریشه نجات دهید و مجبور به کشیدن آن نشوید، ایجاد نمی‌کند! به خاطر داشته باشید وقتی درمان مجدد ریشه برای دندان شما لازم شد، تنها جایگزین درمانی آن، کشیدن دندان و جایگزینی آن با ایمپلنت یا سایر انوع پروتز، (در صورت وجود امکان برای انجام این درمان‌ها) ا ست.



Tags: آبسه, درد, درمان ریشه, عصب‌کشی, عفونت, کانال ریشه



نوشته دکتر علی مرسلی




  • گروه خبری : اخبار دانشکده
  • کد خبر : 4855
کلمات کلیدی

تصاویر

http://dnt.kaums.ac.ir//UploadedFiles/2-2-2/asabkoshi.jpeg
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید