آنتی بیوتیک

آنتی‌بیوتیک‌های مناسب برای درمان‌های اندودنتیکس

همکاران داروساز شاید به ما دندان‌پزشکان نیش و کنایه بزنند که شما فقط تجویز «آموکسی‌سیلین و پنی‌سیلین» را بلد هستید! در واقع باید همین طور باشد، چون آنتی‌بیوتیک مناسب درمان اکثر عفونت‌های اندودونتیک دارو‌ها هستند! چون ما برای درمان بیماران از نظر علمی، اخلاقی و کلینیکی «ارزان‌ترین» مورد موثر که احتمال مقاومت دارویی آن خطری را برای جامعه بیماران ایجاد نمی‌کند، انتخاب می‌کنیم.

مهم‌ترین سوالی که یک دندان‌پزشک قبل از تجویز آنتی‌بیوتیک باید از خود بپرسد به انتخاب نوع آنتی‌بیوتیک مربوط نمی‌شود. حتی به دوز، نحوه مصرف و مدت مصرف آنتی‌بیوتیک هم محدود نمی‌شود. مهم‌ترین سوال دندان‌پزشک در مورد انتی‌بیوتیک‌ها این است که آیا اصلا نیازی به تجویز آنتی‌بیوتیک وجود دارد یا نه!

موارد نیاز به تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان کانال ریشه بسیار بسیار محدود است. وجود علایم سیستمیک (تب، بی‌حالی و…) تریسموس غیر قابل توضیح، تورم و سلولیت فضاهای گردنی و صورتی، وجود نقص ایمنی و…تقریبا تمام مواردی را شامل می‌شوند که اندیکاسیون تجویز آنتی‌بیوتیک در درمان ریشه به حساب می‌آیند.

ساعت : 8:10 -  روز  : دو شنبه  - 9 /  4 / 1393 /  شماره خبر : 31 / تعداد نمايش :450